tisdag 8 mars 2011

Mina grova frukostfrallor... .


Lite rejälare frallor med russin och linfrö i är den perfekta frukosten...o speciellt för lilla magen! Dessa är lätta att baka och fantastiskt goda att ta upp ur frysen och värma i ugnen när det är lite för tidigt på morgonen.

Här kommer mitt egna recept!

25 g smör
50g cocos-fett
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt (eller 1msk grovsalt)
1½-2 dl russin
~1dl linfrö
8dl-1 l rågsikt


 

Smält smöret och cocos-fett, blanda ner mjölken. Värm till en ljummen degvätska och häll över den smulade jästen (jag använder pulverjäst). Rör tills jästen löst sig och tillsätt salt, russin, linfrö och rågsikt. Arbeta ner så mycket rågsikt som behövs för att degen ska släppa bunken. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter och baka sedan ut på mjölat bakbord. Forma till 20-25 små frallor och sätt på plåt under duk. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter och grädda sedan i 225 grader i mellan 10 och tolv minuter.
Strö lite solrosfrön över om du vill!

Njuuuut !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar